اگر یک محتوا نویس یا یک سئو کار باتجربه باشید حتما واژه لینک سازی داخلی به گوشتان آشنا است. پیوند داخلی یکی از مهمترین تکنیکهای مورد استفاده در سئو است. که در عین سادگی، پیچیدگیهای مخصوص خود را نیز دارد. متاسفانه باید بگوییم که اکثر سئو کارهای مبتدی این تکنیک را نادیده میگیرند. همین موضوع باعث میشود تا مسیر بازاریابی محتوایی به درستی پیش نرود.
در این مقاله قصد داریم به طور اختصاصی در رابطه با لینک سازی داخلی برای بازاریابی محتوایی صحبت کنیم.
فرقی ندارد چقدر در سئو خبره هستید. نادیده گرفتن این تکنیک میتواند مابقی تلاشهای شما را نیز به فنا دهد.
اولین سوال مطرح شده این است که لینک سازی چیست و با چه هدفی صورت میگیرد؟
لینک سازی داخلی به فرایندی اطلاق میشود که طی آن یک صفحه از یک وب سایت به صفحه دیگری در همان وب سایت لینک داده میشود. به عبارتی میتوان گفت طی لینک سازی خواننده مقاله این امکان را مییابد تا با کلیک بر روی یک کلمه یا یک جمله به صفحه مرتبط دیگری هدایت شود.
معمولا لینک سازی داخلی با هدف افزایش رتبه سایت، سئو بهتر، بهینه سازی بیشتر و افزایش ترافیک یک وب سایت انجام میگیرد.
7 تکنیک لینک سازی داخلی برای تجربه یک سئو درجه یک
همان گونه که اشاره کردیم لینک سازی داخلی فرایندی است که در نگاه اول ساده به نظر میرسد اما در هنگام عملی کردن متوجه میشوید که پیچیدگیهای بسیاری دارد. اما نگران نباشید با بکارگیری هفت تکنیکی که در ادامه بیان میکنیم میتوانید این مسیر را برای خود آسان کنید.
1.تعداد محتواهای خود را افزایش دهید.
با افزایش تعداد محتوا شانس شما برای ایجاد لینک سازی داخلی بیشتر میشود. به عبارتی هر چه محتواهای بیشتری در وب سایت شما وجود داشته باشد، شما میتوانید لینکهای داخلی بیشتری ایجاد کنید. اما یادتان نرود ایجاد محتوا بدون برنامه ریزی و استراتژی هیچ نتیجهای برای شما حاصل نمیکند. توصیه ما این است که قبل از اینکه فرایند تولید محتوا را برای وب سایتتان آغاز کنید، کمی از وقت خود را صرف تنظیم استراتژی محتوایی کنید.
پس از مشخص کردن مسیر راه برای تولید محتوا لازم است کلمات کلیدی مهمی را انتخاب کنید. در واقع میتوانیم بگوییم انتخاب کلمه کلیدی به درستی یکی از مهمترین عواملی است که به طور مستقیم بر روی لینک سازی داخلی تاثیر میگذارد.
اگر تمامی کلمات کلیدی مربوط به حوزه کسب و کار خود را بیابید، دستتان برای انتخاب ایده تولید محتوا باز است. با بررسی وب سایت رقبا و کلمات کلیدی انتخاب شده توسط آنان میتوانید ایدههایی نو برای تولید محتوای بیشتر بیابید.
2.از لینکهای مرتبط استفاده کنید.
برخی از متخصصان به اشتباه فکر میکند حتی متنهای غیر مرتبط را نیز میتوانند به یکدیگر پیوند دهند. در صورتی که این کار یک اشتباه بزرگ است. برای افزایش تعداد لینک سازی خارجی هیچ گاه متون غیر مرتبط را به یکدیگر پیوند ندهید.
هنگامی که شما در انتخاب صفحات برای لینک سازی داخلی به ارتباط متون گنجانده شده در صفحه توجه داشته باشید، میتوانید تمامی محتواهای وب سایت خود را به یک اندازه در معرض دید مخاطبان قرار دهید.
3.از پیوندهای طبیعی استفاده کنید.
فراموش نکنید گوگل باهوشتر از آن است که بتوانید با چندین تکنیک او را دور بزنید. لینک دهی داخلی شما باید کاملا مطابق با نیاز خوانندگان صورت گیرد. به عنوان مثال اگر قرار است در رابطه با تولید محتوا صحبت کنید. و در محتوایتان اشارهای به کلمه کلیدی کردهاید، خوب است محتوا دیگری تولید کنید که به صورت تخصصی در رابطه با تولید محتوا صحبت کند. آنگاه این دو صفحه را به یکدیگر پیوند دهید. بدین صورت میتوانید پیوندهای طبیعی ایجاد کنید که برای خواننده نیز جذابیت دارند.
4.از تعداد معقولی لینک استفاده کنید.
همانگونه که نادیده گرفتن تکنیک لینک سازی در سئو میتواند به سایت شما بسیار آسیب زند. استفاده افراطی از این تکنیک نیز نتیجه سئو خواهد داشت. کسی نمیتواند به شما بگوید در محتوایتان تا چه اندازه از لینک سازی داخلی استفاده کنید. یا چند صفحه را به وسیله لینک سازی داخلی به یکدیگر پیوند دهید. شما بایستی با توجه به نیاز مخاطب و آنچه که به دنبال کسب اطلاعات پیرامون آن است تعداد مشخصی لینک را انتخاب کرده و از آن در متن خود استفاده کنید.
گفته میشود به کارگیری سه الی چهار لینک داخلی در یک متن ۱۵۰۰ کلمهای کاملا مناسب و منطقی است. اما فراموش نکنید هیچ اصلی وجود ندارد که شما را مجبور کند از تعداد مشخصی لینک داخلی در متن خود استفاده کنید. هر جا حس کردید مخاطب نیاز دارد اطلاعات بیشتری کسب کند و بیشتر بیاموزد میتوانید با ایجاد یک لینک این مسیر آموختن را هموار کنید.
5.لینکهای مهم سایت را در صفحه اصلی قرار دهید.
به طور کلی محتواها به سه دسته محتواهای ارزشمند، محتواهای دارای ارزش متوسط و محتواهای کم ارزشتر تقسیم بندی میشوند. شما میتوانید این لینکها را در صفحه اصلی سایت قرار دهید. و از این طریق احتمال دیده شدن آن محتوا را چندین برابر کنید.
با این کار میتوانید اطلاعات مفیدی در رابطه با خود و آنچه که به دنبال آن هستید در اختیار مخاطبان وارد شده در صفحه اصلی سایت قرار دهید.
6.به صفحات قدیمی سایت لینک دهید.
این موضوع کاملا طبیعی است اگر صفحات قدیمی سایت شما بازدیدهای کمتری را به خود اختصاص دهند. چرا که وب سایتها به طور دائم در حال رقابت با یکدیگر هستند. و در نتیجه این رقابت جایگاه و رتبه بندی وب سایتها به طور دائم جابهجا میشود.
به جای حذف صفحات قدیمی و هزینه دوباره برای تولید محتوا مجدد میتوانید در محتواهای جدید خود در رابطه با موضوعاتی صحبت کنید که امکان لینک دهی داخلی به محتواهای قدیمی را فراهم آورد.
استفاده از استراتژی محتوایی در این مرحله نیز میتواند به شما کمک کند. چرا که میدانید قبلها در رابطه با چه موضوعاتی صحبت کردهاید و حال نیاز دارید در رابطه با چه موضوعی صحبت کنید.
7.لینک صفحه و دسته بندیهای مهم را در هدرها استفاده کنید.
استفاده از لینکهای بسیار با ارزش و مهم در هدرها یکی از مهمترین و رایجترین تکنیکهای مورد استفاده در لینک سازی داخلی است. این تکنیک میتواند تاثیر فوق العاده زیادی در افزایش بازدید محتواهای مهم سایت داشته باشد.
با استفاده از این روش شما این شانس را پیدا خواهید کرد که محتواهای مرتبط را به یکدیگر لینک کنید.
شاید نکات بیان شده در این مقاله به ظاهر بسیار ساده و آسان به نظر رسد. اما هنگامی که دست به کار میشوید، متوجه سختی این کار خواهید شد. به همین دلیل است که پیشنهاد میشود با یک برنامه ریزی و استراتژی قوی پیش روید. و تولید محتواهای با کیفیت و ارزشمند را جدی بگیرید.